>SRM Reviews (#66 November 2009)

>Published in Sweden Rock Magazine #66 November 2009.

Ataraxy
Rotten Shit8/10
Demo CD-R

Herrejävlar! Efter att ha tvingats igenom tre svenska, finlemmade döds- och blackproduktioner är det en fröjd att dänga på spanska Ataraxys Rotten Shit-demo och bara spy ner sig själv fullständigt. Ljudet äter sig genom hjärnan likt ett gäng överfeta likmaskar som inte kan få nog i sin eviga jakt på död och förruttnelse. Så fett! Så skitigt! Man baxnar.
Låtmaterialet går heller inte av för hackor. Helvete vad man baxnar! De vet ex-jävla-akt hur låtarna ska byggas upp för att lille Indy ska gå ner i spagat, förbanna gudarna och dricka din mammas blod.
Och jag älskar band som hyllar känslan och viljan framför den musikaliska perfektionen. De skulle kunna göra tusen omtagningar och få trummorna perfekta, men hur tråkigt blir inte det? Astråkigt givetvis. Det här är äkta. Inget trams. Zombiesnubben på omslaget har tygmärken med Nihilist och Nirvana 2002. Stil och klass!
Jag är redan nervös för att de ska ha ”finat till sig” inför albumsläppet.
Låt det icke ske!

———-

Mr. Death
Detached From Life6/10
Agonia (Sound Pollution)

Jag siktar en nygammal generation gammeldödsmanglare i Svedala!
Efter det att ynglingarna i Invidious, Tribulation, Morbus Chron och Gravehammer sparkade liv i liket på ett strålande sätt kan man nu skåda ett gäng rangliga gubbar med förflutet i diverse tidiga orkestrar som återigen har plockat upp yxorna. Bombs of Hades och Tormented är de som ligger mig varmast om hjärtat. Och nu har vi här Mr. Death, med medlemmar från bland annat Treblinka och Expulsion. Ett uselt bandnamn, men vad göra när allt annat är upptaget och förbrukat? Och snubbarna ser för fan ut som korthåriga IT-konsulter! Man vet inte vad man ska tro, så man får lyssna.
Och det låter riktigt bra. Grottig, murken dödsmetall som sällan lämnar motorvägen, och som har Det med stort D – även om man ibland får gräva djupt för att finna. De kunde måhända ha rensat bland materialet, för just nu känns en fullängdare i längsta laget. Ändå: så oerhört mycket bättre än mycket annat i skivbackarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *