>Zeitgeist — Addendum (now online!)

>

Part Four of the highly debated movie Zeitgeist is out, and thinking about the great financial crisis the world is facing right now it should definitely be an eye-opener. The movies try to communicate those very important social understandings which most people are generally not aware of; for indeed, this is a sick society.

The first film, Zeitgeist, focuses on suppressed historical and modern information about currently dominant social institutions, while also exploring what could be in store for humanity if the power structures at large continue their patterns of self-interest, corruption, and power consolidation.

The second film, Zeitgeist: Addendum, attempts to locate the root causes of this pervasive social corruption, while offering a solution. This solution is not based on politics, morality, laws, or any other “establishment” notions of human affairs, but rather on a modern, non-superstitious based understanding of what we are and how we align with nature, to which we are a part.

In case you missed the first film, watch it here:

5 thoughts on “>Zeitgeist — Addendum (now online!)”

 1. >Även denna del var ju jävligt grym. De har ju verkligen lagt ned tid på detta, till skillnad från många lama konspirationsteorier som finns på internet. Om du skrattar åt kristendomen/judendomen så borde du spana in videon om bibelmuseer som finns länkad i det här inlägget: http://steveaustin.bloggspace.se/728371/Kreationismhumor/

  Man vet ju inte om man ska skratta eller gråta. Förresten: hur lägger man upp videos direkt i inläggen? Du och Josefsson har ju värsta avancerade bloggarna; jag kan inte ens göra riktiga länkar. *avis*

 2. >Ja, den där delen är väl den mest intressanta — samtidigt som den för mig är svårast eftersom jag är helt värdelös på det här med ekonomi…
  Vore intressant att höra någon kunnig ekonom kommentera den delen. 

  De där kreationisterna har man ju skrattat gott åt vid ett flertal tillfällen. Bäst är ju snubben som hävdar att världen skapades den 23 oktober 4004 f.Kr.

  Videos styr du upp genom att klistra in kod i din egen HTML-kod.
  http://www.youtube.com/watch?v=FSz_a_yx9hA

  Vet inte hur det funkar med bloggspace, men med blogspot och wordpress är det pissenkelt. Du borde byta till blogspot, snubbe!

 3. >Har en god vän, Johan, som kan det här med ekonomi riktigt bra. Efter jul har han master i finansiell matematik och en kandidat i nationalekonomi och lär bli börsmäklarslav eller dylikt inom nåt år. Försöker lära mig en del av honom men det är svårt. Får kanske be honom göra ett utlåtande. 

  Haha, ja man upphör ju aldrig att förvånas över människors (amerikaners) dumheter. En av mina fd lärare, Carl Reinhold Bråkenhielm (professor i Tros- och livsåskådning), har ju skrivit en bok tillsammans med en biologiprofessor från Lund — “Gud och Darwin” — som jag tror kan vara riktigt intressant, då den dryftar frågor som om man kan kombinera vetenskap och religiös tro. 

  Det här är pinsamt, men jag vet knappt vad html-kod är för nåt. Var inne i den sektionen och tittade men fattade inget. Får hyra in Börjesson en eftermiddag.

 4. >Först och främst vill jag kommentera följande citat;

  Mattias Indy Pettersson said:
  “jag är helt värdelös på det här med ekonomi. Vore intressant att höra någon kunnig ekonom kommentera den delen”. 

  ________

  Det handlar inte så mycket om hur bra du är på ekonomi, för mig verkar det helt ovisenligt. Det handlar om att en handfull män äger den större delen av världen och styr den både politiskt och financiellt på så sätt behagar dem mest och gynnar dem bäst.

  Zeitgeists rörelse (om man väljer att veta mer om det utöver filmen, som faktiskt inte tar upp allt på ett “lekamanna-baserat” sätt.) handlar om att ge vår värld hundraprocentig frihet och inte den typen av frihet som är mest bruklig i dagens media och den uppfattning dem styr oss till. 

  Det handlar om frånvaron av brottslighet lika mycket som det fria valet men där man från födseln har präglats i ett gott och kärleksfullt samhälle. Hur uppnår man det bäst kan man fråga sig? Jo genom att bland annat ta bort det som skapar oro, hat, kaos, krig mm. och många av de meningsskiljaktigheter av idag. 

  Och vad är det? 

  Mitt svar är pengar. Det monetära samhället styr inte bara oss och våra värderingar samt handlingar. Dem fullständigt förvrider mänskligheten och tar bort det humana i “humanity” (mänsklighet) och gör oss bara till levande (om ens det) verktyg som sållas bort så fort dem inte uppfyller kraven denna handfull män ställer på oss. 

  Helt ärligt är jag dålig på att uttrycka mig på svenska och föredrar ofta mitt modersmål (engelska) men jag tror att jag har givit en, både bra och informativ, beskrivning av Zeitgeist och samtidigt citerat och besvarat det skrivna.

  Besök gärna min blogg och ta gärna del av informationen i länkarna där. Mvh // “Zeige”.

  Här är den på silverfat =) 

  http://streetlight-zeitgeist.blogspot.com/

 5. >Nu finns “1932” med svensk text:

  1932 — den sanna historien om USA (svensk version)

  Det som finns med där, som inte finns i Zeitgeist, är att individer faktiskt kan spela en roll i historien; som t.ex. Franklin Roosevelt gjorde när han gick emot hela Wall Street/City of London-gänget (Morgan, Raskob…) och tog demokraternas nominering 1932. Trots mordförsök, kuppförsök och annat lyckades han stå emot de fascistiska finansiärerna och undvika fascism i USA. Han gick ju även emot Churchill och det brittiska imperiet.

  Måste absolut ses!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *